Smrtící Apollo

Chris Hadfield

O knize:

1973: přísně tajná mise v rámci posledního letu na Měsíc. Tři astronauti v maličké kosmické lodi čtyři sta tisíc kilometrů od domova. Čtyři sta tisíc kilometrů od jakékoliv pomoci.
NASA se chystá vypustit Apollo 18. Ačkoliv se tato mise tváří jako vědecká, letový kontrolor Kazimieras „Kaz“ Zemeckis ví, že její účel má temnější pozadí. Zpravodajské služby totiž odhalily, že Ameriku tajně špehuje sovětská vesmírná stanice, a Apollo 18 představuje možná jedinou šanci, jak jí v tom zabránit.
Zatímco se Kaz snaží, aby posádka vybraná NASA zůstala před ruskými rivaly o krok napřed, dojde k neštěstí, které odkryje, že ne všichni zúčastnění jsou takoví, jak navenek působí. Politicky je v sázce nesmírně mnoho a Bílý dům i Kreml můžou jen přihlížet, jak jejich astronauti soupeří na měsíčním povrchu, kam nedosáhne ruka spravedlnosti a kde není záchrany.
Vraždy v Apollu, překypující fascinujícími technickými detaily, jaké si zamilovali fanoušci románu Marťan, i napínavou klaustrofobií, zvraty a napětím Honu na ponorku, jsou strhujícím thrillerem, který nemá obdoby. Chris Hadfield v něm zachytil drsné přetížení při startu, mrazivou osamělost kosmu i strach člověka, který se drží pláště vesmírné lodi kroužící kolem Země rychlostí 7,5 kilometru za sekundu, tak jak to dokáže pouze někdo, kdo toto všechno zakusil na vlastní kůži.
Připoutejte se a připravte se na jízdu, jakou jste ještě nezažili.

Originální název: The Apollo Murders
Datum vydání: 05/2023

ISBN: 978-80-242-8859-8
Počet stránek: 448

U této knihy není žádná recenze.

U této knihy není žádná ukázka.

Ostatní čtenáři si s tímto titulem také kupují:

Nabodnutý
Požírači duchů
Sága ohňotvůrců: Král popela
Přísně tajný spolek svérázných čarodějek
Čepel čarodějky
Převozník
Ten negativ spal
Helena Frantová
PR manažerka
Tel. 602 658 926
Email: frantova.helena@euromedia.cz
Vojtěch Staněk
šéfredaktor české beletrie
Email stanek.vojtech@euromedia.cz
Tel. +420226289262
Email info@knizniklub.cz
Šárka Nováková
Email novakova.sarka@euromedia.cz