Dieta při trávicích poruchách. Průvodce low-FODMAP dietou

Storr Martin

O knize:

FODMAP je anglická zkratka pro oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly. Dieta s jejich vyloučením, v poslední době velice moderní, spočívá v eliminaci skupin vysoce fermentovatelných sacharidů, které někteří lidé špatně vstřebávají a které mohou zapříčinit nadměrné vylučování vody a plynů v tlustém střevě, následně průjem, nadýmání, otoky, bolesti břicha.
První detailní průvodce touto dietou s mnoha lahodnými recepty se podrobně zabývá problémy, které FODMAP vyvolávají. Trávicí soustava člověka pracuje nepřetržitě, tiše a téměř nepovšimnutě. Když vše funguje, zapomínáme na ni. Ale co se stane, když se ozve bolest břicha, nadýmání, průjem nebo zácpa? Studie prokazují, že řadu problémů vyvolávají právě FODMAP, pokud jsou konzumovány ve velkém množství, nebo pokud je na ně někdo zvlášť citlivý. Bohužel se FODMAP stále více používají v potravinářském průmyslu, takže jich konzumujeme narůstající množství a není divu, že na zažívací obtíže si stěžuje stále větší množství lidí. Publikace shrnuje podstatné informace, vysvětluje princip stravy a nabízí mnoho lahodných receptů a jídelníčky s vyloučením FODMAP.

Originální název: Der Ernäherungsratgeber zur FODMAP-Diät
Datum vydání: 11/2018

ISBN: 978-80-7549-925-7
Počet stránek: 192

U této knihy není žádná recenze.

U této knihy není žádná ukázka.

Ostatní čtenáři si s tímto titulem také kupují:

Omalovánky štěstí
Malování zvířátek na kameny
Dýchání
Pozoruhodný svět stromů
Pozoruhodný svět bylin
Průvodce od A do Z pro vaši V
150 věcí, které musíte společně zažít - Bucket list pro novomanžele

Připojte se k nám a získávejte nejnovější informace o svých oblíbených knihách.

Helena Frantová
PR manažerka
Tel. 602 658 926
Email: frantova.helena@euromedia.cz