Děvčátko a nacista

Bonfiglioli Scilla Forte Franco

O knize:

Německo, rok 1943. Hans Heigel, důstojník posádky SS v městečku Osnabrück, nechápe agresivitu, s níž se jeho země vzpamatovala z první světové války, a ani s ní nesouhlasí. Přesto ho strach z postihu jeho rodiny i život v malém městě, vzdáleném od hrůz fronty a koncentračních táborů, přesvědčily, aby si svoje myšlenky nechal jen pro sebe, a donutily ho tiše snášet i nejabsurdnější politiku Říše. Důležitější je starat se o manželku Ingrid a hlavně o milovanou dceru Hanne.
Jak dlouho však může člověk přehlížet vlastní hodnoty jen proto, aby mohl vést nudný nerušený život?
Hans to pochopí, když ho potká ta nejhorší tragédie, která se může přihodit otci, a současně zjistí, že byl převelen do vyhlazovacího tábora v Sobibóru.
Najednou už nemůže zavírat oči před hrůznými skutky, kterými se špiní pověst Německa. O to víc, když mezi vězni odsouzenými ke smrti v plynové komoře potká Leu, židovskou holčičku navlas podobnou svojí dceři Hanne
Jak dlouho se může člověk překonávat, aby chránil to, na čem mu záleží? Hans den za dnem vymýšlí nové lsti, aby jednu z vězenkyň vytrhl ze spárů již zpečetěného osudu. Přitom obelhává svoje spolubojovníky, dělá rozhodnutí, která ho budou navždy pronásledovat, a sám riskuje svůj život... Dělá všechno, jen aby znovu neztratil to nejdražší na světě.
Franco Forte a Scilla Bonfiglioli se inspirovali skutečnými dramatickými událostmi. Vedou nás do hluboce temného zákoutí historie, které zvláště dnes nemůže a nesmí být zapomenuto, ale současně dokazují, že dokonce v té nejčernější noci může zazářit světlo naděje. To však za podmínky, že překonáme svoje pokrytectví a necháme se vést tím jediným, co nás všechny spojuje: naší lidskostí.

Originální název: La bambina e il nazista
Datum vydání: 04/2021

ISBN: 978-80-242-7351-8
Počet stránek: 288

U této knihy není žádná recenze.

U této knihy není žádná ukázka.

Ostatní čtenáři si s tímto titulem také kupují:

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Život začíná po přechodu
Šlechta v českých zemích - Díl druhý. Aristokracie od středověku po současnost
Komplet Údolí havranů + Nejtemnější hodina
Komplet Život za první republiky + Šlechta v českých zemích + Za časů našich prababiček a pradědečků
Kořist
Chalupa
Helena Frantová
PR manažerka
Tel. 602 658 926
Email: frantova.helena@euromedia.cz
Vojtěch Staněk
šéfredaktor české beletrie
Email stanek.vojtech@euromedia.cz
Tel. +420226289262
Email info@knizniklub.cz
Šárka Nováková
Email novakova.sarka@euromedia.cz