banner banner banner

Vyberte z nabídky:

Ochrana osobních údajů

Společnost Euromedia Group, a.s., IČO: 49709895 (dále jen „my“) věnuje ochraně osobních údajů velkou pozornost. V tomto dokumentu naleznete informace o tom, jaké osobní údaje zpracováváme zejména o našich zákaznících a uživatelích našeho webu, zda údaje zpracováváme na základě souhlasu nebo na základě jiného právního důvodu, k jakým účelům je používáme, komu je můžeme předávat a jaká máte v souvislosti se zpracováním vašich osobních údajů práva.

  1. Jaké osobní údaje zpracováváme?

Zpracováváme následující osobní údaje:

  1. identifikační údaje, kterými se rozumí zejména jméno a příjmení, uživatelské jméno a heslo;
  2. kontaktní údaje, jimiž se rozumí osobní údaje, které nám umožňují kontakt s vámi, zejména e-mailová adresa, telefonní číslo, adresa pro doručení, fakturační adresa a váš kontakt na sociálních sítích;
  3. vaše nastavení, kterými se rozumí údaje ve vašem účtu, zejména uložené adresy a profily, nastavení newsletterů, členství ve věrnostních programech, nákupní seznamy, sledované produkty (tzv. hlídací psi), vaše hodnocení produktů a služeb a vyplněné dotazníky;
  4. údaje o vašich objednávkách, kterými jsou zejména údaje o zboží a službách, které jste si objednali, způsobu doručení a platby včetně čísla platebního účtu, údaje o reklamacích;
  5. údaje o vašem chování na webu, včetně případů, kdy jej prohlížíte přes naši mobilní aplikaci, zejména zboží a služby, které si zobrazujete, odkazy, na které klikáte, způsob pohybu po našem webu a posouvání obrazovky a také údaje o zařízení, ze kterého si náš web prohlížíte, jako je IP adresa a z ní odvozená poloha, identifikace zařízení, jeho technické parametry jako operační systém, jeho verze, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a jeho verze a také údaje získané ze souborů cookie a obdobných technologií pro identifikaci zařízení;
  6. údaje o vašem chování při čtení zpráv, které vám zasíláme, zejména časy otevření zpráv a také údaje o zařízení, na kterém zprávy čtete, jako je IP adresa a z ní odvozená poloha, identifikace zařízení, jeho technické parametry jako operační systém, jeho verze, rozlišení obrazovky, použitý prohlížeč a jeho verze a také údaje získané ze souborů cookie a  obdobných technologií;
  7. odvozené údaje, kterými se rozumí osobní údaje odvozené z vašeho nastavení, údajů o zboží a službách, které si u nás nakoupíte, údajů o vašem chování na webu a údajů o vašem chování při čtení zpráv, které vám zasíláme; zejména se jedná o údaje o vašem pohlaví, věku, finanční situaci, nákupním chování a vztahu k různému zboží a službám;
  8. údaje související s využitím call centra [nebo návštěvou prodejny], kterými jsou zejména záznamy telefonních hovorů s call centrem, identifikace zpráv, které nám zasíláte, vč. identifikátorů, jako jsou IP adresy, a nahrávky z kamerových systémů na prodejnách.
    1. Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?

V rámci naší činnosti zpracováváme osobní údaje pro různé účely a v různém rozsahu buď:

  1. bez vašeho souhlasu na základě plnění smlouvy, našeho oprávněného zájmu nebo z důvodu plnění právní povinnosti, nebo
  2. na základě vašeho souhlasu.

Jaká zpracování můžeme provádět bez vašeho souhlasu, závisí na tom, k jakému účelu příslušné zpracování směřuje a v jaké pozici k nám vystupujete – zda jste jen návštěvníkem našeho webu, nebo se u nás zaregistrujete či nakoupíte. Vaše údaje můžeme také zpracovávat, pokud jste adresátem zboží nebo služby, které jsou u nás objednány, pokud s námi komunikujete nebo pokud navštívíte naši prodejnu.

  • Pokud navštívíte náš web

Pokud navštívíte náš web, do vašeho zařízení ukládáme a následně z něj čteme malé soubory jako cookies. Cookie je malý soubor písmen a čísel, který ukládáme ve vašem internetovém prohlížeči nebo pevném disku vašeho počítače. Některé cookies nám umožňují propojit vaše aktivity během prohlížení našich stránek od chvíle, kdy otevřete okno webového prohlížeče, do okamžiku, kdy jej zavřete. Ve chvíli, kdy zavřete okno internetového prohlížeče se tyto cookies vymažou. Jiné zůstávají v zařízení po nastavenou dobu a aktivují se pokaždé, když navštívíte webovou stránku, která konkrétní cookie vytvořila. Dále používáme pixelové značky (také známé jako web beacons), což jsou malé obrázky, které mají podobnou funkci jako cookies. Oproti cookies, které jsou ukládány na pevném disku vašeho počítače, jsou pixelové značky pevnou součástí webových stránek. O všech těchto technologiích budeme pro zjednodušení v tomto dokumentu dále mluvit jako o cookies. Cookies do vašeho zařízení nejen ukládáme, ale také čteme cookies, které do vašeho zařízení uložil náš web. Dále v tomto dokumentu budeme pro jednoduchost mluvit pouze o ukládání.

Některé cookies do vašeho zařízení ukládá přímo náš web. Tyto cookies nám pomáhají:

  • identifikovat vás při přecházení mezi jednotlivými stránkami našeho webu a opětovných návštěvách, například aby se vám při nákupu nesmazal košík, abychom si mohli zapamatovat vaše přihlášení z konkrétního zařízení a nežádat vás opakovaně o e-mail a heslo, nebo abychom si uložili, kterou verzi našeho webu vám máme zobrazit, pokud web nabízí v danou chvíli více variant;
  • zaznamenat si, že jste nám udělili souhlas dle tohoto dokumentu, popř. zda jste např. nabídli účast v určitém průzkumu;
  • se zajištěním bezpečnosti, například abychom zkoumali, zda někdo nezneužil vaše připojení k našemu webu a nejedná místo vás;
  • evidovat, zkoumat a odstraňovat poruchy a nefunkční součásti našeho webu.

Takové cookies a další soubory jsou nezbytné pro fungování naší webové stránky. Pokud ve svém prohlížeči zablokujete tyto cookies, naše webová stránka nemusí fungovat správně a my vám nemusíme být schopní poskytovat naše produkty a služby.

Pokud navštívíte náš web, zpracováváme údaje o vašem chování na webu na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu) za účelem:

  • získání informací, na základě, kterých pro vás budeme moci web v budoucnu vylepšit; naším oprávněným zájmem je zde zlepšování našich služeb pro vás;
  • vytváření statistik a přehledů, zejména sledování návštěvnosti našeho webu, jeho jednotlivých stránek a měření účinnosti reklamy; naším oprávněným zájmem je zde měření efektivity našeho webu a výdajů na reklamu; pro tento účel můžeme z vašeho chování na webu získávat další odvozené údaje a k tomuto účelu je použít;
  • testování nových funkcí a aplikací před nasazením, zejména abychom předešli problémům s funkčností těchto novinek ve skutečném provozu, které by mohly zhoršit váš zážitek z využívání našich služeb; naším oprávněným zájmem je zde bezproblémová funkčnost našich služeb pro vás;
  • předcházení útoků na náš web a ohrožení jeho funkčnosti i bezpečnosti vašich dat; naším oprávněným zájmem je zde bezproblémová funkčnost našich služeb pro vás a bezpečnost vašich dat;

Jmenované údaje pro tento účel také obohacujeme pomocí analýzy a získáváme z nich odvozené údaje. Podle těchto údajů také rozčleňujeme naše uživatele do různých skupin, které obdrží zvláštní nabídky.

Pokud jste si tedy na našem webu prohlédli nabídku detektivek, tento typ beletrie vám můžeme při příští návštěvě zobrazit na první stránce našeho webu. Podle toho, jaký druh literatury jste si prohlédli, můžeme také usoudit, do jaké skupiny zákazníků patříte, a podle toho vám na webu nabídnout další produkty, které by vás podle našeho posouzení mohly zajímat.

Pro tyto účely osobní údaje používáme po dobu nezbytně nutnou. Proti tomuto zpracování máte právo uplatnit námitku.

  • Pokud se u nás zaregistrujete

Abyste se mohli zaregistrovat, musíte navštívit náš web, proto se vás týkají zpracování popsaná v části B.1 Pokud navštívíte náš web. V případě, že se zaregistrujete, pak navíc provádíme následující zpracování:

  • Zpracování na základě plnění smlouvy

Pokud si vytvoříte účet na našem webu, zpracováváme vaše identifikační a kontaktní údaje, vaše nastavení a údaje o vašich objednávkách (pokud u nás později nakoupíte), na základě plnění smlouvy s vámi (bez vašeho souhlasu), abychom mohli vést váš uživatelský účet. Smlouva, o kterou se naše zpracování opírá, vzniká vytvořením vašeho účtu.

Pro tento účel osobní údaje používáme po dobu trvání smlouvy.  

  • Zpracování na základě oprávněného zájmu

Pokud při poskytnutí kontaktních údajů nebo kdykoli později neodmítnete zasílání nabídek, můžeme vaše kontaktní údaje použít pro zasílání nabídek e-mailem, textovou zprávou, pomocí sociálních sítí, jejich sdělování po telefonu nebo jinými elektronickými prostředky, popř. vám je můžeme zaslat poštou. Tyto nabídky se budou týkat našich produktů a služeb.

  • Pokud u nás vytvoříte objednávku

Abyste si u nás mohli vytvořit objednávku, navštívíte nejspíše náš web, proto se vás týkají zpracování popsaná v části B.1 Pokud navštívíte náš web. V případě, že u nás vytvoříte objednávku, pak navíc provádíme následující zpracování:

  • Zpracování na základě plnění smlouvy

Pokud u nás vytvoříte objednávku jako fyzická osoba, zpracováváme vaše osobní údaje za účelem přípravy, uzavření a plnění smlouvy s vámi vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje o vašich objednávkách. Pokud u nás máte uživatelský účet, můžeme pro tento účel použít rovněž vaše nastavení.

Jestliže u nás vytvoříte objednávku jako zástupce právnické osoby, zpracováváme tytéž údaje za stejným účelem na základě našeho oprávněného zájmu spočívajícím v uzavření a plnění smlouvy s osobou, kterou zastupujete.

To, že tyto údaje použijeme za účelem přípravy, uzavření a plnění smlouvy s vámi, znamená, že je použijeme zejména:

  • abyste mohli dokončit svou objednávku na webu, například aby se vám nesmazaly položky vložené do košíku, nebo údaje z rozpracované objednávky;
  • abychom s vámi mohli o objednávce komunikovat, například vám zaslat její potvrzení nebo vás upozornit na změnu jejího stavu;
  • pro potřeby platby za zboží; v této souvislosti můžeme vaše údaje předat také našim partnerům provozujícím platební systémy, jak je popsáno v části C. Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?
  • pro potřeby doručení zboží; v této souvislosti můžeme vaše údaje předat také našim přepravním partnerům, jak je popsáno v části C. Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?;
  • v souvislosti s reklamací objednaného zboží či služby; v této souvislosti můžeme vaše údaje předat také dodavateli zboží nebo servisnímu centru, jak je popsáno v části C. Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?;
  • v souvislosti s vašimi dalšími požadavky, se kterými se na nás obrátíte např. pomocí call centra, jak je popsáno v části B.5 Pokud s námi komunikujete prostřednictvím různých kanálů;

Pro tento účel osobní údaje používáme po dobu nezbytnou k vyřízení vaší objednávky, popř. vyřízení smluvního požadavku, jako je reklamace. Po uplynutí této doby údaje dále uchováme na základě našeho oprávněného zájmu za účelem ochrany právních nároků a naší vnitřní evidence a kontroly, a to po dobu trvání promlčecí doby (10 let pro případ škody způsobené vadou výrobku) a jeden rok po jejím uplynutí s ohledem na nároky uplatněné na konci promlčecí doby. V případě zahájení soudního, správního nebo jiného řízení zpracováváme vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu po celou dobu trvání takových řízení a zbývající část promlčecí doby po jeho ukončení. Našimi oprávněnými zájmy jsou zde ochrana právních nároků a kontrola řádného poskytování našich služeb.

  • Zpracování na základě oprávněného zájmu

Pokud u nás vytvoříte objednávku (stejně jako v případě, kdy si vytvoříte účet na našem webu), zpracováváme vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje o vašich objednávkách také na základě našeho oprávněného zájmu (tedy bez vašeho souhlasu) za stejnými účely a stejným způsobem, jako na základě našeho oprávněného zájmu zpracováváme údaje o registrovaných uživatelích (viz část B.2 Pokud se zaregistrujete).

  • Zpracování na základě plnění právních povinností

I my musíme plnit určité zákonem stanovené povinnosti. Pokud vaše osobní údaje zpracováváme právě z tohoto důvodu, nemusíme získat pro takové zpracování Váš souhlas. Na tomto právním základě zpracováváme vaše identifikační a kontaktní údaje, údaje o objednávkách, a to z důvodu dodržování zejména následujících zákonů:

  • zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník;
  • zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele;
  • zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty; zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Pro tyto účely osobní údaje používáme po dobu 10 let.

  • Pokud jste adresátem zboží nebo služby, které jsou u nás objednány

Pokud jste adresátem zboží nebo služby, které jsou u nás objednány, zpracováváme vaše identifikační a kontaktní údaje:

  • na základě našeho oprávněného zájmu za účelem přípravy, uzavření a plnění smlouvy s naším zákazníkem. Splnění této smlouvy je také naším oprávněným zájmem;
  • za účelem plnění právních povinností zejména dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty a zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Pro přípravy, uzavření a plnění smlouvy s naším zákazníkem osobní údaje používáme po dobu nezbytnou k vyřízení objednávky. Po uplynutí této doby údaje dále uchováme na základě našeho oprávněného zájmu za účelem ochrany právních nároků a naší vnitřní evidence a kontroly, a to po dobu trvání promlčecí doby (10 let pro případ škody způsobené vadou výrobku) a jeden rok po jejím uplynutí s ohledem na nároky uplatněné na konci promlčecí doby. V případě zahájení soudního, správního nebo jiného řízení zpracováváme vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu po celou dobu trvání takových řízení a zbývající část promlčecí doby po jeho ukončení. Našimi oprávněnými zájmy jsou zde ochrana právních nároků a kontrola řádného poskytování našich služeb. Pro účely plnění právních povinností osobní údaje používáme po dobu 10 let a jeden rok po jejím uplynutí s ohledem na řízení zahájená před uplynutím této doby.

Proti tomuto zpracování na základě opravného zájmu máte právo uplatnit námitku.

  1. Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme?

Všechny zmíněné osobní údaje zpracováváme my jako správce. To znamená, že my stanovujeme shora vymezené účely, pro které vaše osobní údaje shromažďujeme, určujeme prostředky zpracování a odpovídáme za jeho řádné provedení.

Vaše osobní údaje můžeme předávat také dalším subjektům, kteří se nachází v roli správce, a to:

  • v souvislosti plněním smlouvy s vámi našim partnerům, kteří se na tomto plnění podílejí, jak je uvedeno v části Když u nás nakoupíte, konkrétně
    • partnerům provozujícím platební systémy pro potřeby zajištění platby, zejména v souvislosti s platbou kartou;
    • přepravním partnerům, pokud vám zboží doručuje některý z těchto partnerů, a to výlučně pro potřeby dodání tohoto zboží;
    • dodavateli zboží nebo servisnímu centru příslušného výrobce v souvislosti s reklamací objednaného zboží či služby;

Pro zpracování osobních údajů rovněž využíváme služeb dalších zpracovatelů, kteří osobní údaje zpracovávají pouze podle našich pokynů a pro účely, které jsou popsány v části B. Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?“ Takovými zpracovateli jsou:

  1. poskytovatelé cloudových služeb a další dodavatelé technologií a podpory;
  2. provozovatelé marketingových nástrojů, kteří nám pomáhají s optimalizací webu a personalizací obsahu a nabídek pro vás;
  3. poskytovatelé SMS komunikačních a chatovacích nástrojů, v případě, kdy zpracovávají osobní údaje pro zprostředkování naší komunikace s vámi;
  4. poskytovatelé služeb v souvislosti se zpracováním zásilek (katalogu a jiných sdělení), včetně zejména jejich doručovatelů.
    1. Z jakých zdrojů osobní údaje získáváme?

Ve většině případů zpracováváme osobní údaje, které nám poskytnete v rámci objednávání zboží nebo služeb, vytváření a používání účtu, nebo při komunikaci s námi například na call centru. Osobní údaje přímo od vás získáváme také při čtení zpráv.

Pokud u nás vytvoříte objednávku, můžeme v souvislosti s plněním uzavřené smlouvy obdržet dodatečné údaje o objednávkách, od bank, našich partnerů provozujících platební systémy, přepravních partnerů, například údaj o číslu vašeho účtu, úspěšném provedení platby, nebo doručení a převzetí zboží.

  1. Předávání údajů mimo EU

V rámci předání údajů příjemcům, uvedeným v části C. Kdo vaše osobní údaje zpracovává a komu je předáváme? můžeme vaše údaje předat také do třetích zemí mimo Evropský hospodářský prostor, včetně zemí, které nezajišťují odpovídající úroveň ochrany osobních údajů. Veškeré takové předávání budeme uskutečňovat pouze v případě, že se příslušný příjemce zaváže dodržovat některé ze standardních smluvních doložek vydaných Evropskou komisí a dostupných na adresách http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX%3A32010D0087, http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/ALL/?uri=CELEX:32001D0497 a http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32004D0915

  1. Jaká máte práva při zpracování osobních údajů?

Stejně jako my máme svá práva a povinnosti při zpracování vašich osobních údajů, máte také vy při zpracování vašich osobních údajů určitá práva. Mezi tato práva patří:

Právo na přístup

Zjednodušeně řečeno máte právo vědět, jaké údaje o vás zpracováváme, za jakým účelem, po jakou dobu, kde vaše osobní údaje získáváme, komu je předáváme, kdo je mimo nás zpracovává a jaká máte další práva související se zpracováním vašich osobních údajů. To vše se můžete dozvědět v tomto dokumentu. Pokud si však nejste jistí, které osobní údaje o vás zpracováváme, můžete nás požádat o potvrzení, zda osobní údaje, které se vás týkají, jsou či nejsou z naší strany zpracovávány, a pokud tomu tak je, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům. V rámci práva na přístup nás můžete požádat o kopii zpracovávaných osobních údajů, přičemž první kopii vám poskytneme bezplatně a další kopie s poplatkem.

Právo na opravu

Chybovat je lidské. Pokud zjistíte, že osobní údaje, které o vás zpracováváme, jsou nepřesné nebo neúplné, máte právo na to, abychom je bez zbytečného odkladu opravili, popřípadě doplnili.

Právo na výmaz

V některých případech máte právo, abychom vaše osobní údaje vymazali. Vaše osobní údaje bez zbytečného odkladu vymažeme, pokud je splněn některý z následujících důvodů:

  • vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro účely, pro které jsme je zpracovávali,
  • odvoláte souhlas se zpracováním osobních údajů, přičemž se jedná o údaje, k jejichž zpracování je váš souhlas nezbytný a zároveň nemáme jiný důvod, proč tyto údaje potřebujeme nadále zpracovávat,
  • využijete svého práva vznést námitku proti zpracování (viz níže část Právo vznést námitku proti zpracování) u osobních údajů, které zpracováváme na základě našich oprávněných zájmů a my shledáme, že již žádné takové oprávněné zájmy, které by toto zpracování opravňovaly, nemáme nebo
  • domníváte se, že námi prováděné zpracování osobních údajů přestalo být v souladu s obecně závaznými předpisy.

Ale mějte prosím na paměti, že i když půjde o jeden z těchto důvodů, neznamená to, že ihned smažeme všechny vaše osobní údaje. Toto právo se totiž neuplatní v případě, že zpracování Vašich osobních údajů je i nadále nezbytné pro splnění naší právní povinnosti nebo určení, výkon nebo obhajobu našich právních nároků (viz část B. Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?).

Právo na omezení zpracování

V některých případech můžete kromě práva na výmaz využít právo na omezení zpracování osobních údajů. Toto právo Vám umožňuje v určitých případech požadovat, aby došlo k označení vašich osobních údajů a tyto údaje nebyly předmětem žádných dalších operací zpracování – v tomto případě však nikoliv navždy (jako v případě práva na výmaz), ale po omezenou dobu. Zpracování osobních údajů musíme omezit když:

  • popíráte přesnost osobních údajů, než se dohodneme, jaké údaje jsou správné
  • vaše osobní údaje zpracováváme bez dostatečného právního základu (např. nad rámec toho, co zpracovávat musíme), ale vy budete před výmazem takových údajů upřednostňovat pouze jejich omezení (např. pokud očekáváte, že byste nám v budoucnu takové údaje stejně poskytl)
  • vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro shora uvedené účely zpracování, ale vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu svých právních nároků, nebo
  • vzneste námitku proti zpracování. Právo na námitku je podrobněji popsáno níže v kapitole Právo vznést námitku proti zpracování). Po dobu, po kterou šetříme, je-li vaše námitka oprávněná, jsme povinni zpracování vašich osobních údajů omezit.

Právo na přenositelnost

Máte právo získat od nás získat všechny vaše osobní údaje, které jste nám vy sám poskytl a které zpracováváme na základě vašeho souhlasu (viz část B.7 Pokud nám udělíte svůj souhlas) a na základě plnění smlouvy (viz část B. Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?). Vaše osobní údaje vám poskytneme ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Abychom mohli na vaši žádost údaje snadno převést, může se jednat pouze o údaje, které zpracováváme automatizovaně v našich elektronických databázích.

Právo vznést námitku proti zpracování

Máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, k němuž dochází na základě našeho oprávněného zájmu (viz část B. Proč osobní údaje zpracováváme a co nás k tomu opravňuje?). Jde-li o marketingové aktivity, přestaneme bez dalšího vaše osobní údaje zpracovávat; v ostatních případech tak učiníme, pokud nebudeme mít závažné oprávněné důvody pro to, abychom v takovém zpracování pokračovali.

Právo nebýt subjektem automatizovaného rozhodování: Nejste-li aktivním členem Knižního klubu (tedy nezakoupíte-li si alespoň jeden knižní titul v období platnosti každého katalogu) po dobu více než pěti po sobě jdoucích period, pro které jsou platné jednotlivé katalogy Knižního klubu (leden–březen, duben–květen, červen - srpen, září - prosinec), získáváte automaticky status tzv. neaktivního člena, kterému od té doby není zasílán katalog ani další nabídky. K přidělení tohoto statusu dochází automaticky a vy máte právo odmítnout toto automatizované rozhodování a požadovat individuální posouzení z naší strany.

Právo podat stížnost

Uplatněním práv výše uvedeným způsobem není nijak dotčeno vaše právo podat stížnost u příslušného dozorového úřadu. Toto právo můžete uplatnit zejména v případě, že se domníváte, že vaše osobní údaje zpracováváme neoprávněně nebo v rozporu s obecně závaznými právními předpisy. Stížnost proti námi prováděnému zpracování osobních údajů můžete podat u Úřadu pro ochranu osobních údajů, který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

  1. Jak lze uplatnit jednotlivá práva?

Ve všech záležitostech souvisejících se zpracováním vašich osobních údajů, ať již jde o dotaz, uplatnění práva, podání stížnosti či cokoliv jiného, se můžete obracet na Pověřence pro ochranu osobních údajů na dpo@euromedia.cz.

Své práva můžete také uplatnit pomocí tohoto formuláře.

Vaši žádost vyřídíme bez zbytečného odkladu, maximálně však do jednoho měsíce. Ve výjimečných případech, zejména z důvodu složitosti vašeho požadavku, jsme oprávněni tuto lhůtu prodloužit o další dva měsíce. O takovém případném prodloužení a jeho zdůvodnění vás samozřejmě budeme informovat.

Našeho pověřence pro ochranu osobních údajů můžete kontaktovat na dpo@euromedia.cz.

  • HARUKI
    MURAKAMI
    Je považován za jednoho z nejvýznamnějších japonských spisovatelů současnosti. Když se z náhlého popudu rozhodl a začal psát svůj první román, těžko mohl někdo tušit, jak významným autorem se záhy stane.
    01
  • HOWARD
    JACOBSON
    Anglický spisovatel a novinář HOWARD JACOBSON (1942) vyrůstal v dělnické čtvrti v neortodoxní židovské rodině. Po studiu v Cambridge vykročil na akademickou dráhu, přednášel mimo jiné v australském Sydney.
    01
  • CHUCK
    PALAHNIUK
    Americký spisovatel CHUCK PALAHNIUK (1962) vystudoval žurnalistiku, ale nastoupil do továrny na nákladní automobily, kde pracoval třináct let. Jeho prvním literárním pokusem byl román Neviditelné nestvůry, s nímž ho však v nakladatelství odmítli.
    01
  • IAN
    McEWAN
    Anglického prozaika IANA McEWANA (1948) není třeba obšírně představovat, protože patří k nejvýznamnějším ostrovním spisovatelům své generace a zájem českých čtenářů tomu odpovídá.
    01
  • JENNIFER
    EGANOVÁ
    JENNIFER EGANOVÁ (1962) je americká prozaička a novinářka. Absolvovala anglickou literaturu na Uiversity of Pennsylvania, poté studovala dva roky v Cambridge. Publikovala povídky v časopisech The New Yorker nebo Harper´s.
    01
  • JOHN
    IRVING
    JOHN IRVING se narodil v Exeteru roku 1942. Studoval na řadě univerzit (Pittsburgh, Vídeň, New Hampshire, Iowa) a až do 70. let tam také přednášel. První román Svobodu medvědům vydal roku 1968 (č. 1994), nedlouho poté následovaly další dvě knihy.
    01
  • JUAN
    MARSÉ
    Katalánský a španělský spisovatel JUAN MARSÉ se narodil v Barceloně roku 1933 jako Juan Faneca Roca. Vyučil se zlatníkem a pracoval ve šperkařské dílně. Četba dobrodružných knih ho přivedla k literatuře.
    01
  • JULIAN
    BARNES
    Prozaik, novinář a překladatel JULIAN BARNES (1946) patří k nejvýraznějším autorům z řad britských šedesátníků a proslul jako „chameleon forem“. Rodák z Leicesteru vyrůstal na londýnském předměstí a po absolutoriu oxfordské Magdalen College nastoupil roku 1968 do redakce Oxford English Dictionary.
    01
  • MICHAEL
    CUNNINGHAM
    Americký prozaik MICHAEL CUNNINGHAM (1952) se narodil v Cincinnati ve státě Ohio, ale dětství prožil v kalifornské Pasadeně. Po studiích na Stanfordu a na University of Iowa rozvíjel svůj talent v kurzech tvůrčího psaní a prosazoval se ve vlivných časopisech.
    01
  • MICHAEL
    CHABON
    Americký spisovatel MICHAEL CHABON se narodil roku 1963 ve Washingtonu a vyrůstal v Marylandu. Absolvoval anglickou literaturu na Pittsburghské univerzitě a kurzy tvůrčího psaní na Kalifornské univerzitě v Irvine.
    01
  • MICHEL
    HOUELLEBECQ
    Francouzský spisovatel MICHEL HOUELLEBECQ se narodil roku 1958 na ostrově Réunion. Když mu bylo šest let, matka (povoláním anestezioložka) opustila rodinu a konvertovala k islámu.
    01
  • PAUL
    HARDING
    PAUL HARDING (1967) vedl kurzy tvůrčího psaní na Harvardu a na Univerzitě v Iowě, kterou sám předtím absolvoval. V letech 1990–1997 působil jako bubeník v kapele. Proslavil se ze dne na den: za svou prozaickou prvotinu Tuláci nečekaně získal o rok později Pulitzerovu cenu.
    01
  • SOFI
    OKSANEN
    Finsko-estonská spisovatelka SOFI OKSANEN (1977) vystudovala dramaturgii a literaturu na univerzitách v Jyväskylä a Helsinkách. Debutovala roku 2003 prózou Stalinovy krávy – dílo dosud vyšlo v devatenácti jazycích, česky roku 2012.
    01
  • ALAN
    HOLLINGHURST
    ALAN HOLLINGHURST (1954) vystudoval univerzitu v Oxfordu a v letech 1982–1995 pracoval jako redaktor literární přílohy londýnských Timesů. Debutoval r. 1988 románem Knihovna u bazénu, v němž ohromil otevřeností popisu života homosexuální komunity.
    01
  • DON
    DeLILLO
    DON DeLILLO (1936) se narodil v komunitě italských imigrantů v newyorském Bronxu. Po absolvování Fordham University pracoval pět let jako copywriter v agentuře Ogilvy & Mather. Debutoval až roku 1971; výrazně na sebe upozornil dílem Bílý šum (č. 1997), za nějž obdržel Národní knižní cenu.
    01
  • EL
    DOCTOROW
    E. L. DOCTOROW (celým jménem Edgar Lawrence Doctorow) je v současnosti jedním z nejoceňovanějších amerických autorů. Narodil se roku 1931 v New Yorku a svému rodnému městu zůstal v životě i tvorbě věrný.
    01
  • GABRIEL GARCÍA
    MÁRQUEZ
    GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ se narodil 6. 3. 1927 v Aracatace na karibském pobřeží Kolumbie. Zájem o literaturu a film spojoval s činností novinářskou, která ho jako dopisovatele kolumbijských a jiných latinskoamerických periodik dovedla do řady zemí Starého i Nového světa.
    01
  • HANA
    ANDRONIKOVÁ
    Vystudovala gymnázium ve Zlíně, pak Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obory angličtina a čeština. Po ukončení studia pracovala jako personální manažerka v zahraničních i českých firmách. V roce 1999 odešla z podnikatelské sféry a věnovala se literatuře.
    01
  • MAEVE
    BINCHY
    Patří mezi nejuznávanější, nejoblíbenější a komerčně nejúspěšnějších autorky z britských ostrovů. Její romantická díla byla přeložena do sedmatřiceti jazyků a vyšla v nákladu přes 40 milionů kusů.
    01
  • TEREZA
    BOUČKOVÁ
    Česká spisovatelka, scenáristka a publicistka. Studovala na dvouleté ekonomické škole, brzy ale přestoupila na Akademické gymnázium v Praze, kde v roce 1976 maturovala. Po maturitě podepsala Chartu 77.
    01
  • SANDRA
    BROWN
    Autorka romantických novel. Narodila se v texaském městě Waco a je autorem mnoha bestsellerů New York Times. Se svým manželem žije v Arlingtonu v Texasu.Vystudovala angličtinu a literatura, vystřídala řadu profesí.
    01
  • LORNA
    BYRNE
    Irská autorka má od nejútlejšího dětství výjimečnou schopnost vidět anděly a komunikovat s nimi. Od roku 2010, kdy vyšla česky její autobiografická kniha Andělé v mých vlasech, si získala nesmírné množství příznivců a obdivovatelů.
    01
  • RHONDA
    BYRNE
    Rhonda Byrne is an Australian television writer and producer, best known for her New Thought books The Secret(based on a film she produced of the same name) and its sequel The Power. She has also written The Magic.
    01
  • MEG
    CABOTOVÁ
    Vystudovala výtvarné umění v Indianě a přestěhovala se do New Yorku se záměrem stát se profesionální ilustrátorkou. To jí ale nevyšlo, a tak si v roce 1991 našla práci jako asistentka ředitele vysokoškolské koleje na New York University a začala psát romány.
    01
  • ROBYN
    CARROVÁ
    Carr never intended to become a writer. She studied nursing in college. She married her high school sweetheart just before he left for the US Air Force as a helicopter pilot during the Vietnam War. Carr followed her new husband from base to base...
    01
  • HARLAN
    COBEN
    Harlan Coben is an American author of mystery novels and thrillers. The plots of his novels often involve the resurfacing of unresolved or misinterpreted events in the past (such as murders, fatal accidents, etc.) and often have multiple plot twists.
    01
  • PATRICIA
    CORNWELLOVÁ
    Americká autorka se stala pro širší veřejnost známou díky svému pokusu o vyřešení záhady Jacka Rozparovače, jemuž věnovala mnoho úsilí a peněz. Po vystudování angličtiny pracovala jako policejní reportérka pro Charlotte Observer.
    01
  • ANDREA
    CREMEROVÁ
    Andrea Cremer prožila své dětství sněním v lesích a při jezerech severního Wisconsinu. Nyní žije v Minnesotě, ale spíše považuje za svůj domov,, kanadský štít "", než Středozápad. Andrea vždy milovala psaní a nikdy nepřestala psát.
    01
  • JENNIFER
    EGANOVÁ
    JENNIFER EGANOVÁ (1962) je americká prozaička a novinářka. Absolvovala anglickou literaturu na Uiversity of Pennsylvania, poté studovala dva roky v Cambridge. Publikovala povídky v časopisech The New Yorker nebo Harper´s.
    01
  • TOM
    EGELAND
    Působil téměř třicet let jako novinář mj. v hlavním norském deníku Aftenposten a také ve zpravodajské redakci norského televizního kanálu TV2. Souběžně psal a vydával řadu knih.
    01
  • JOY
    FIELDINGOVÁ
    Po ukončení univerzity se stala herečkou, působila na kanadských divadelních scénách a v televizi. Ambice ji zavedly do Hollywoodu, ale rozčarování urychlilo její návrat domů. Po několika scénářích se pustila do psaní románů a rychle si získala nadšené čtenáře.
    01
  • GILLIAN
    FLYNNOVÁ
    Gillian Flynn is an American author and former television critic for Entertainment Weekly. As of 2012, she has published three novels Sharp Objects (2006), Dark Places (2009), and Gone Girl (2012). Flynn, also referred to as Corman, lives in Chicago and grew up in Kansas City.
    01
  • KEN
    FOLLETT
    V sedmdesátých letech minulého století se Ken Follett dostal do tíživé finanční situace a tak se rozhodl, že zkusí něco stvořit. Jeho přítel napsal detektivku a dostal za ní 200 liber. Ken, tehdy ještě mladý reportér listu London Evening News, usoudil, že by si tak mohl trochu vylepšit příjem.
    01
  • ROALD
    DAHL
    Narodil v roce 1916 ve čtvrti Llandaffu (město Cardiff, Wales) norským rodičům, Haraldovi Dahlovi a Sofii Magdaleně Dahlové. Dahlova rodina se přestěhovala z Norska a usadila se v Cardiffu v osmdesátých letech 19. století.
    01
  • FREDERICK
    FORSYTH
    Frederik Forsyth je autorem mnoha vynikajících, převážně špionážních, románů. Jeho díla jsou plná napětí a dobrodružství, stejně jako Forsythův život. V šestnácti letech odešel do Španělska, aby pracoval jako toreador.
    01
  • JOSEF
    FOUSEK
    Spisovatel, básník, textař, humorista, písničkář, cestovatel a fotograf. Do povědomí české veřejnosti se poprvé zapsal jako host Miloslava Šimka v pořadech Divadla Semafor. Později s Miloslavem Šimkem spoluzakládal Divadlo Jiřího Grossmanna, kde také účinkoval až do roku 1998.
    01
  • LISA
    GARDNER
    V jejích thrillerech najdeme spoustu napětí, nezbytnou logiku, mrazivou brutalitu, radost z konečného vítězství dobra nad zlem a samozřejmě i pravou a nefalšovanou lásku. Svůj první román vydala Lisa ve věku pouhých dvaceti let.
    01
  • DORIS
    GOODWIN
    Doris Kearns Goodwin (born Doris Helen Kearns) is a Pulitzer Prize-winning American biographer, historian, and an oft-seen political commentator. She is the author of biographies of several U.S. Presidents, including Lyndon Johnson and the American Dream
    01
  • JIŘÍ
    HANIBAL
    Své dětství a mládí strávil v rodném Táboře, zde také v roce 1948 odmaturoval. V letech 1948–1953 studoval na pražské FAMU. V československém filmu začínal nejprve jako asistent režie a pomocný režisér s Vojtěchem Jasným, Karlem Kachyňou, Zbyňkem Brynychem a Martinem Fričem.
    01
  • TAMI
    HOAG
    Publikovat začala koncem 80tých let, a navzdory tomu, že těžiště jejích tehdejších příběhů tvořily příběhy o lásce, proslulosti dosáhla především svými napínavými romány s kriminální zápletkou.
    01
  • JOANNE
    HARRIS
    Narodila se v Yorkshire v Anglie. Díky francouzké matce a anglickému otci, byl její rodinný život naplněný jídlem a folklórem, prostředí, které by hrálo klíčovou roli ve vývoji jejích románů. Věnovala se zaměstnáním jako např.: rocková hudebnice, bylinkářka, nebo účetní.
    01
banner banner banner